בכל הנוגע להתמודדות עם מגפת הקורונה, האנושות שמה את מבטחה ברפואה המערבית; רגעי משבר רפואיים קיצוניים המחייבים פעולה חדה ומידית הממוקדת בהצלת חיים הם ליבה של הרפואה וחיסונים מניעתיים הם הדרך המרכזית להתמודדות עם מחלה ויראלית מפושטת עד להשגת חיסון עדר שיוביל, כך מקווים, להכחדתה או להפיכתה לאנדמית.
אולם ההתמקדות בחיסונים כמוצא היחידי והבלעדי חושפת את המורכבות שבתליית כל התקוות בהם בלבד; מצמצום אופציית ההתחסנות ממדינות שידן אינה משגת לרכוש ולהפיץ את החיסון לתושביהן ודרך המוטציות אותן מפתחים הווירוסים חדשות לבקרים, המאתגרות את יעילות החיסון, והמחייבות לא אחת לעדכונו וזאת בעת שמרבית האנושות לא קיבלה אותו כלל.
נדמה כי גישה אינטגרטיבית יותר הרואה בטיפול מציל החיים, בצעדים ההגנתיים כמו ריחוק חברתי, מסכות, היגיינה וכיו"ב ובחיסונים השונים, אמצעים, אף אם המרכזיים ביותר, מתוך מכלול רחב והוליסטי יותר של אופני התמודדות. לצד השפע שיש לרפואה ולמדע להציע מעניין וחשוב להכיר ולהטמיע אפיקי התמודדות נוספים, משלימים ומקבילים לנוכח המגפה.
האגודה לתרפיה אורתומולקולרית פרסמה בירחונה לאחרונה סדרת מאמרים מדעיים המציגים אפיקים משלימים ונוספים להתמודדות על מחלות זיהומיות ועם וירוס הקורונה ביניהן.
מביא כאן את הרעיונות והדגשים המרכזיים המפורטים במאמרים (מתורגמים מאנגלית):
1. רפואה פונקציונאלית (אורתומולקולרית) היא בטוחה, אפקטיבית וזולה ובכך זמינה לאוכלוסיות רבות. שימוש בכלים המוצעים על ידה עשוי לתרום לבריאות ברחבי העולם.
2. במהלך חיינו אנו חשופים לאלפי וירוסים על בסיס יומיומי אך רק מעט מהם יכולים לגרום לזיהום מסוכן. מערכת חיסון מאוזנת יכולה למנוע הדבקות בווירוס דוגמת קוביד-19. שיעור הזיהום תלוי בווירוס כמו גם בחוזקה של מערכת החיסון של הפרט. כמה גורמים משפיעים על איתנותה של מערכת החיסון:
- תזונה: דגש על מזון עשיר בירקות ובפירות ועל מזון מוטה רכיבים מהצומח.
- הפחתת מתח: באמצעות יוגה, תרגילי נשימות ומדיטציה. מוצע בנוסף ליטול ויטמינים מקבוצת B, הללו מסייעים ליצור אנרגיה המדלדלת עקב מתח מתמשך-כרוני (הערת המתרגם: ו/או צמחי מרפא אירוודיים בהתאמה אישית).
- הפחתת זיהום: וזאת ממקורות מגוונים כמו מים ואוויר, כימיקלים במשק הבית וקרינה.
- צמצום סוכר לבן: סוכר לבן מתחרה על כניסה לתאים עם ויטמין C. תאי הדם הלבנים זקוקים לויטמין סי כדי לתמוך בתפקודם כמייצרים ותומכי חיסון. סוכר רב מדי בתאי הדם הלבנים עשוי להפחית את יעילותה של מערכת החיסון ב 75%.
- שינה: שינה טובה טוענת את הגוף באנרגיה. הורמונים מיוצרים ורעלים מוצאים מן הגוף.
- פעילות גופנית: לפחות 30-35 דקות של פעילות גופנית ביום תחזק את הלב ואת המערכת הקרדיו וסקולארית, את הריאות ואת תהליך חילוף החומרים וניקוי מערכות הגוף.
- תיסוף ויטמינים ומינרלים: רובנו זקוקים למולטי-ויטמין מתאים, ויטמין סי, ויטמין די-3, מגנזיום, אבץ וייתכן ואף אבקה הכוללת ריכוז ירוקים.
- (תוספת שלי, איננה מוזכרת במאמרים המתורגמים), שימור ושימוש נכון באנרגיית החיים: באמצעות פעילות מייצרת חיוניות כדוגמת יוגה, עיצוב גישה פסיכולוגית-התנהגותית, עיבוד משברים רגשיים למניעת חסימות אנרגטיות ועוד.
המלצות האגודה לתרפיה אורתומולקולרית לנטילה תרופתית מניעתית של קוביד-19:
ויטמין סי - 1,000 מ"ג (או יותר) 3 פעמים ביום
ויטמין די - 5,000 יחב"ל ליום
מגנזיום: 400 מ"ג (כציטראט, מאלט, צילאט או כלוריד)
אבץ: 20 מ"ג
סלניום: 100 מ"ג
* ההמלצות הן כלליות ויש להתאימן אישית בהתבסס על פרופיל רפואי, בדיקות דם, היוועצות עם הרופא המטפל ועוד.
3. רצף של מאמרים, חלקם בשלבי בחינת עמיתים ואימות, ועדויות רבות מרחבי העולם מצביעים על הקשר שבין רמה נמוכה של ויטמין די לבין תחלואה בקורונה (ראו כאן, מחקר ישראלי בנושא וכאן פירוט על הקשר בין ויטמין די לבין מניעת תמותה מקוביד-19). בתי חולים ברחבי העולם החלו לשבץ תיסוף בכמויות גבוהות של ויטמין די כחלק מהפרוטוקול בטיפולי במאושפזים במחלקות קורונה (פירוט על כך ראו כאן).
4. נדבך מרכזי בטיפול בחולים החווים תחילתה של דינמיקה של מחלה ויראלית (צינון, חום, כאבי גרון וכיוב) הינה נטילה מתמשכת, רציפה וגבוהה של ויטמין סי (לסוגיו) - עד הגעה לאי סבילות של מערכת העיכול. פרוטוקול טיפולי זה מוצע ע"י רופאים ומטפלים ברחבי העולם בהתבסס על ניסיון קליני ארוך שנים לרבות בהקשר למחלת הקורונה. עוד על כך קראו באתר זה וגם כאן.
ביבליוגרפיה:
ירחון האגודה לתרפיה אורתומולקולרית
תגובות